Hoax story #1 – ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ

hoax.jpg

Ειπα να αρχίσω και μια ενότητα hoax stories ωστε να ρίχνουμε φως σε αυτα τα περιεργα mails που λαμβάνουμε κατα περιόδους και αναρωτιόμαστε «να’ναι αλήθεια άραγε;»

Πρώτη περίπτωση το mail που μάλλον αρκετοι έχουμε λάβει με τίτλο «Για να μην πούμε οτι δεν δοκιμάσαμε»

Το κείμενο του mail λέει :

Η επιστολή αυτή έρχεται από μία Γερμανίδα Νομικό – Δικηγόρο, φίλη μου, και φαίνεται ενδιαφέρουσα.
Αν αυτή επιμένει ότι το σύστημα λειτουργεί, τότε λειτουργεί.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να χαθεί τίποτε!

Μου είπε τα παρακάτω:
«εγώ είμαι δικηγόρος και γνωρίζω το νόμο. Αυτό είναι πραγματικότητα. Μη γελιέστε, AOL και INTEL κρατάνε τις υποσχέσεις τους με το φόβο να μην τους πάνε στα Δικαστήρια και χάσουν εκατομμύρια!!! Όπως έκανε πρόσφατα η PEPSI
KOLA με την GENERAL ELECTRIC.

Αγαπητοί φίλοι μη θεωρείστε αυτό σαν ένα χαζό αστείο. Ο BILL GATES φτιάχνει την περιουσία του. Αν σ’ αυτό δεν αντιδράσετε μπορεί αργότερα να μετανιώσετε.

Τα WINDOWS ακόμη είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται πιο συχνά. Οι MICROSOFT και AOL πειραματίζονται με τη βοήθεια αυτού του email-κειμένου.
Αν αυτή την επιστολή την στείλετε στους φίλους σας, η MICROSOFT θα μπορέσει να ακολουθήσει τα ίχνη της δύο εβδομάδες.
Κάθε ατόμου στο οποίο θα σταλεί αυτή η ειδοποίηση η MICROSOFT πληρώνει 245 $. Για κάθε άτομο στο οποίο στείλατε και το οποίο έστειλε την επιστολή παραπέρα, σας πληρώνει 243 $. Για το τρίτο άτομο στη σειρά η MICROSOFT σας πληρώνει 241 $. Μετά από δύο εβδομάδες θα σας ζητηθεί από την MICROSOFT με αίτηση, βεβαίωση με την διεύθυνσή σας για να σας στείλουν επιταγή.

Εγώ αυτό το έλαβα σαν απάτη, αλλά δύο εβδομάδες μετά, αφού ασχολήθηκα και έστειλα τις επιστολές, η MICROSOFT μου ζήτησε την διεύθυνσή μου και έλαβα επιταγή ύψους 24.800 ?. Εσείς πρέπει να απαντήσετε σ’ αυτό, πριν τελειώσει αυτό το τεστ. Αν κάποιος από εσάς έχει τη δυνατότητα πρέπει να την χρησιμοποιήσει.
Για τον BILL GATES αυτά είναι έξοδα για μία υποψηφιότητα. Παρακαλώ στείλτε αυτή την επιστολή σε όσο περισσότερα άτομα μπορείτε. Θα έπρεπε να λάβετε το λιγότερο 10.000 $. Εγώ δεν θα έστελνα αυτή την επιστολή παραπέρα αν δεν είχα κέρδος!

Μία γνωστή του πατέρα μου, που τελευταία μετακόμισε εδώ, μου έδειξε, την τελευταία φορά που την επισκέφθηκα, την επιταγή της. Το ύψος έφτανε τα 4.324,44 $. Η θεία ενός καλού μου φίλου, η οποία εργάζεται στην INTEL, για την αποστολή αυτής της επιστολής σε άλλους, έλαβε επιταγή ύψους 4543,23 $.

Οι AOL και INTEL για να επιβεβαιώσουν ότι το πρόγραμμα τους είναι το πιο συχνά χρησιμοποιημένο πρόγραμμα εφαρμόζουν αυτό το τεστ.»

Αφού μετέφρασα την επιστολή και σας την έστειλα, ελπίζω ότι και εσείς θα την προωθήσετε σε άλλους και πιστεύω ότι δεν είναι ένα ανάλατο αστείο!!!

Εγώ δοκίμασα, δοκιμάστε και εσείς τώρα.!!!

Εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε. Απλά πατήστε ΠΡΟΩΘΗΣΗ ( FORWARD )

Χαιρετισμούς

Ας δούμε τώρα την ιστορία αυτού του mail.

Πρωτοεμφανίστηκε των Απρίλιο του 2006 . Είναι γνωστό σαν Make $$ «Bill Gates Fortune» hoax

Απο τότε έχει κάνει τη διαδρομή του μεταφρασμένο  σε διάφορες γλώσσες με πρώτη την Γερμανία και τελευταία τη χώρα μας.  Φυσικά κανείς δεν πήρε ποτέ λεφτά απο αυτό. Διοτι ήταν και αυτό απλά ένα HOAX

Μη χάσετε την επόμενη βδομάδα στον Ιντερνετάκια. Ενα hoax story που θα συζητηθεί (Σαν διαφήμιση της Τατιάνας δεν το έκανα; 🙂 )

Advertisements

1 σχόλιο »

  1. νικος κ said

    επιτέλους! ήρθε ο internetakias και έδωσε ένα τέλος στον μύθο αυτών των e-mail! εύγε internetakia! πάντα τέτοια!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: